top of page

Hvordan det er å være 2.års lærling

Nå har lærlingen Austeja på cowboys and angels blitt ferdig med 1 lærlings året, men hva skjer nå? Har oppgavene på jobb endret seg? Er det mer ansvar? Kan man jobbe mer selvstendig? Alle disse spørsmålene og mer svarer vår lærling på cowboys and angels.


Nå som jeg er ferdig med 1 lærlings året mitt har jeg mer ansvar i salongen. behandlingene jeg gjør kan jeg gjøre mye mer selvstendig og trenger ikke hjelp med like mye. 2. års lærlinger har gått gjennom 2 år på skole og 1 år i salongen og derfor har mer ansvar på å gjøre ting selv. Man regnes nesten som en vanlig frisør, men man kan fortsatt få så mye hjelp som man trenger.


Jeg har nå fått flere oppgaver å jobbe med i salongen, blant annet skriving av blogg og ansvar for vår nettside og app. Det er også forventet at jeg prøver å løse oppgaver og behandlinger selv før jeg ber om hjelp, dette er for å lære av mine feil og bli flinkere som frisør.


Lærlings årene forbereder lærlingene til å begynne å jobbe som frisør. Under 2 året som lærling tar man svenneprøven for å utdanne seg som frisør med svennebrev. Svenneprøven er nesten som en eksamen som alle frisører må ta for å få svennebrev. før en svenneprøve får man et tema innenfor frisør faget som man skal forberede seg og utføre under svenneprøven, temaer kan være alt ifra skjegg til farge og man blir dømt ut ifra hvor rett behandlingen blir gjort og kreativitet.


Det jeg selv synes er mest artig på jobb er å klippe folk og utføre oppsett. Nå har mange gamle frisyrer kommet tilbake, for eksempel mullet og 90s layers/cut, dette synes jeg er spesielt gøy siden disse frisyrene er annerledes enn vanlige klassiske klipp, mange av mine kollegaer har klipt sondre frisyrer før og kan hjelpe meg hvis jeg ikke forstår noe. Men det er også mye nytt som kommer hele tiden innenfor frisør yrket, for eksempel butterfly cut eller jellyfish cut, som jeg da må forklare til kollegaene mine ved bruk av fagspråk, det er fint å vite at vi kan hjelpe hverandre selv om jeg er lærling og de er fullt utdannet.-Lærlingen Austeja ved avdeling Moholt

Comments


bottom of page